Loopbaanonderzoek Nationale Politie

EVC en duurzame inzetbaarheid in de sector Politie |

Binnen de sector Politie heeft ProfitWise de effecten van EVC (Erkennen Verworven Competenties) op de duurzame inzetbaarheid, employability en loopbaanontwikkeling van medewerkers van de Nationale Politie in kaart gebracht. EVC als HRM-instrument levert een positieve bijdrage aan de loopbaanontwikkeling van Politiemedewerkers, zo bleek uit eerder ProfitWise onderzoek voor Politie Limburg-Noord.

Dit effectonderzoek is uitgevoerd in opdracht van SAOP (Stichting Arbeidsmarkt en Opleidingsfonds Politie), en was onderdeel van het project ‘EVC in de sector Politie’ in het kader van ESF Actie E: Sociale innovatie en duurzame inzetbaarheid sectoren.

Aan het onderzoek hebben Politiemedewerkers meegedaan die net begonnen aan hun EVC-traject of net klaar daarmee waren. Tegelijkertijd werden vergelijkbare Politiemedewerkers onderzocht die actief bezig zijn met hun loopbaan. Als derde groep deden direct betrokkenen (‘stakeholders’) mee, zoals de direct leidinggevenden van de medewerkers, EVC-contactpersonen en HR-professionals.

Meer weten? Klik hier voor de samenvatting van het onderzoek